Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Aralık 2017 - 12:53 Yorum: 0

Can Dostlar İçin 24 Saat Sağlık Hizmeti

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi, yardıma muhtaç sahipsiz hayvanların 24 saat tedavi edilebilmesi adına protokol imzaladı.

Can Dostlar İçin 24 Saat Sağlık Hizmeti

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi, yardıma muhtaç sahipsiz hayvanların 24 saat tedavi edilebilmesi adına protokol imzaladı. Protokol kapsamında mesai saatleri dışında Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunan hasta, yaralı ve acil müdahale gerektiren sahipsiz hayvanlar, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ile Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay arasında imzalanan protokol, sahipsiz hayvanlara günün her saati tedavi imkanı sağlayacak. Avrupa'nın en modern barınakları arasında gösterilen Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, mesai saatleri içerisinde bakıma ve tedaviye muhtaç sahipsiz hayvanlara en iyi hizmeti sunuyor. Ancak mesai saatleri dışında barınakta görevli veteriner hekim ve teknik personel bulunmadığından dolayı acil müdahale gerektiren durumlarda hayvanlara tedavi hizmeti verilemiyor. Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi can dostlara 24 saat sağlık hizmeti sunabilmek adına önemli bir protokole imza attı. Protokol kapsamında mesai saatleri dışında Osmangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan "Sokak Hayvanı Toplama Ekibi" tarafından bulunan hasta, yaralı ve acil müdahale gerektiren sahipsiz hayvanlar, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne getirilecek ve tedavi altına alınacak.

Protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak hayatın her alanında varız. Belediyelerin asli işi temizlik olmasına rağmen spordan, ulaşıma, kültür sanattan kentsel dönüşüme kadar her alanda yatırım ve hizmetlerde bulunuyoruz. Uludağ Üniversitesi ile de birçok alanda işbirliği yürütüyoruz. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile birçok kültür sanat programı düzenliyoruz. Mimarlık Fakültesi ile ortak projeler yürütüyoruz. Kentimiz adına hayata geçirdiğimiz en önemli projelerden biri olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin mimari projesi üniversitemiz tarafından yapıldı" dedi.

"Can dostlarımızın 24 saat yanında olacağız"

İnsanlar kadar hayvanları da önemsediklerini ifade eden Başkan Dündar, "Avrupa'nın en modern hayvan barınağı olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde sahipsiz hayvanlara en güzel şartlarda bakım ve tedavi hizmeti sunuyoruz. Sağlığına kavuşan hayvanları doğal ortamlarına bırakırken, insanlara zarar verebilecek durumda olanları ve kendi başına yaşamlarına devam edemeyecek durumdakileri barınakta tutuyoruz. Ayrıca sahiplendirme ile birçok can dostumuza sıcak bir yuvaya kavuşturuyoruz. Mesai saatleri içerisinde bakıma ve yardıma muhtaç hayvanlara iyi şartlarda hizmet sunarken, mesai saatleri dışında veteriner hekim ve teknik personel olmadığından dolayı hayvanlara tedavi hizmeti veremiyorduk. Uludağ Üniversitemiz ile işbirliği yaparak can dostlarımızın 24 saat yanında olacağız. İnsana değerin azaldığı günümüz dünyasında bizler hayvanlara da büyük değer veriyoruz. Gerek Bursamıza gerekse Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza atıyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay da yaptığı konuşmada, "Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a ve Veterinerlik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ülgen Günay bu önemli işbirliğini başlattıkları için teşekkür ediyorum. Veterinerlik Fakültesi hastanemiz 24 saat hizmet veriyor. Bizler elimizden geldiği kadar can dostlarımızın yanında oluyoruz. Vatandaşlarımızdan ve özellikle de öğrencilerimizden de bu hassasiyeti göstermelerini bekliyorum. Öğrenciler petshoplardan çeşitli hayvanlar alıyorlar. Yaz dönemi geldiğinde ailelerinin yanına giderken ise gerek aileleri istemedikleri gerekse de bakımı zor geldiği için aldıkları hayvanları sokağa bıraktıkları oluyor. Hayvan bakımı konusunda sorumluluk anlayışının gençlerimize aşılanması gerekiyor. Bu kapsamda da Osmangazi Belediyesi ile çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Can Dostlar İçin 24 Saat Sağlık Hizmeti

Can Dostlar İçin 24 Saat Sağlık Hizmeti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber