Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Şubat 2018 - 11:58 Yorum: 0

Can dostlar Veteriner Zabıtasına emanet

Hayvan hakkı ihlalleri ile mücadele etmek amacıyla kurulan Karşıyaka Belediyesi Veteriner Zabıtası, 3,5 yılda 4 bin 900 şikayet ve olumsuz duruma çözüm...

Can dostlar Veteriner Zabıtasına emanet

Hayvan hakkı ihlalleri ile mücadele etmek amacıyla kurulan Karşıyaka Belediyesi Veteriner Zabıtası, 3,5 yılda 4 bin 900 şikayet ve olumsuz duruma çözüm sağladı.

Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik projeleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 3,5 yıl önce Türkiye'de ilk kez Veteriner Zabıta Ekibi kurdu. Hayvan haklarının ihlali ve sokak hayvanlarına yönelik şiddet gibi olaylar karşısında seferber olan Veteriner Zabıtası, bugüne kadar yaklaşık 4 bin 900 olaya müdahale etti. Bir veteriner zabıtası memuru, veteriner hekim ve veteriner sağlık teknikerinden oluşan ekip, karşılaşılan olumsuzlukların yanı sıra belediyeye gelen şikayetleri de çözüme kavuşturdu.

Özellikle kötü koşullarda bakılan sahipli hayvanlar için sıkı denetimler gerçekleştirildi. Ön tespitlerin ardından kusuru olduğu belirlenen hayvan sahipleri, Karşıyaka Kaymakamlığı Hayvan Hakları İhlali Komisyonuna bildirildi. Ayrıca, hayvan sahiplerini bilgilendirmek, duyarlılık göstermelerini sağlamak amacıyla broşürler ve dışkı poşetleri dağıtıldı. Yüzlerce hayvanın aşı karnesi kontrolleri sağlandı. Sokağa terk edilen atlar, ev ve bahçelerde izinsiz olarak beslenen kanatlı hayvanlar için de gerekli işlemler yapıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Hayvanlarımızın yaşam hakkına saygı duyan ve sağlıklı yaşam şartları oluşturmaya çalışan bir belediye olarak, hayvan hakları ihlallerine geçit vermemiz mümkün değil. Vatandaşlarımız can dostlarımıza yönelik her türlü olumsuzluğu, 324 44 19-39 numaralı telefonlardan Veteriner Zabıta Ekibimize bildirebilir" dedi.

Can dostlar Veteriner Zabıtasına emanet

Can dostlar Veteriner Zabıtasına emanet

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber