Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 06 Mayıs 2016 - 18:53 Yorum: 0

Can Dündar’a Silahlı Saldırı Girişimi: 1 Yaralı

MİT TIR'ları davası için İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Can Dündar'a silahla ateş açıldı.

Can Dündar’a Silahlı Saldırı Girişimi: 1 Yaralı

MİT TIR'ları davası için İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Can Dündar'a silahla ateş açıldı. Can, saldırıdan yara almadan kurtulurken seken kurşunlardan biri NTV Muhabirinin bacağına isabet etti, saldırgan ise gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yargılandığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Can Dündar mahkemenin karar için ara verdiği sırada açıklama yapmak için adliyenin dışarısına çıktı. Bariyerlerin arkasında adliye meydanında bekleyen basın mensuplarının yanına açıklama için giden Dündar'a 17.30 sıralarında silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. 40 yaşındaki siyah takım elbise bulanan M.Ş., "Vatan hainisin, seni yaşatmayacağız" diyerek Dündar'ın ayağına doğru iki el ateş etti. Kurşunlara Dündar'a isabet etmedi. Yerden seken kurşun NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağına isabet ederek yaralanmasına neden oldu.

Bu sırada Can Dündar'ın yanında bulunan eşi Dilek Dündar ve CHP Milletvekili Muharrem Erkek saldırganın arkasından tutarak etkisiz hale getirdiler. Bir süre sonra olay yerine gelen polis saldırganın silahı yere atmasını söyleyerek yere yatırdı. Gözaltına alınan saldırgan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Çağlayan Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlı daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlının "tehdit, yaralama ve hakaretten" emniyette kaydının bulunduğu öğrenildi. Can Dündar olayın ardından adliyenin içerisine girerken olayda hafif yaralanan NTV muhabiri hastaneye kaldırıldı.

"SALDIRI DOĞRUDAN BANA YÖNELİKTİ"

Olayın ardından açıklama yapan Can Dündar, "Saldırı doğrudan bana yönelikti. Saldırganın kim olduğunu bilmiyorum ama kimler tarafından yaptırıldığını biliyorum. Saldırganla yüz yüze geldim. Hedef bendim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber