Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 14:18 Yorum: 0

Çan, şehidini unutturmayacak

Görev yaptığı Cizre'de, 26 Ağustos tarihinde hain terör saldırısında şehit olan, Şehit Polis Memuru Halil İbrahim Eriç'in adı, meclis toplantısında,...

Çan, şehidini unutturmayacak

Görev yaptığı Cizre'de, 26 Ağustos tarihinde hain terör saldırısında şehit olan, Şehit Polis Memuru Halil İbrahim Eriç'in adı, meclis toplantısında, oy birliğiyle alınan karar ile doğup büyüdüğü caddede yaşatılacak.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu'nun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen, "şehitlerimizi anma yürüyüşü'nde sözünü verdiği isim değişikliği, Belediye Meclisinden geçti. Şehidin ailesinin de halen ikamet ettiği, eski adıyla Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi olarak bilinen caddenin ismi, Şehit Halil İbrahim Eriç olarak değiştirildi. Mareşal Fevzi Çakmak adı ise başka bir caddeye verildi. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "Ülke olarak, millet olarak, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte, yakın tarihimizin en zor zamanlarını yaşıyoruz. Ne üzücü ki, neredeyse her gün bir şehit haberi alıyoruz. Yine yakın zamanda Cizre'de hain terör saldırısı sonucu Çanlı kardeşimiz Halil İbrahim Eriç şehitlik mertebesine ulaştı. Bir anne-baba için çok zor olsa da evladını kaybetmek, yine biliyor ve inanıyoruz ki peygamberlikten sonra gelen en yüksek makamdır, şehitlik. Rabbim şefaatlerine nail eylesin. Elbette Çan Belediyesi olarak biz de şehidimizin ailesine bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek ve aynı zaman da şehidimizin adının Çan'da var olmasını, yaşamasını istedik. Bu sebeple yapılan ilk meclis toplantısında, oybirliği ile alınan kararın ardından, şehidimizin doğup büyüdüğü ve halen ailesinin de ikamet ettiği caddeye Şehit Halil İbrahim Eriç ismini verdik. Aziz şehitlerimize borcumuzu asla ödeyemeyiz, ancak onları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Çan, şehidini unutturmayacak

Çan, şehidini unutturmayacak

Çan, şehidini unutturmayacak

Çan, şehidini unutturmayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber