Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Ekim 2016 - 15:38 Yorum: 0

Can Yücel’in adı Çankaya’da yaşayacak

Türk edebiyatına şiirleri, yazıları ve çevirileriyle büyük eserler kazandıran şair Can Yücel'in adı, Çankaya Belediyesi'nin Çiğdem Mahallesi'nde hizmete...

Can Yücel’in adı Çankaya’da yaşayacak

Türk edebiyatına şiirleri, yazıları ve çevirileriyle büyük eserler kazandıran şair Can Yücel'in adı, Çankaya Belediyesi'nin Çiğdem Mahallesi'nde hizmete açtığı parkta yaşayacak.

Birbiri ardına yaptığı park açılışlarıyla Çankaya'nın yeşil alan varlığını sürekli büyüten Çankaya Belediyesi, Ekim ayının ilk park açılışını gerçekleştirdi. 2015 Mart'ında Çiğdem Mahallesi'nde geniş bir katılımla düzenlenen referandumda halka bölgedeki atıl bir alanın nasıl kullanılmasını istediklerini soran Çankaya Belediyesi, referandum sonucu ve halkın talepleri doğrultusunda park ve sosyal donatı alanı olarak düzenlediği alanı, ünlü şair ve edebiyatçı Can Yücel'in adını vererek hizmete açtı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ile parka konulan Can Yücel büstünün heykeltıraşı, edebiyatımızın bir diğer köşe taşı şair Ahmed Arif'in oğlu Filinta Önal da katıldı. Açılışa Çiğdem Mahallesi halkı da büyük ilgi gösterdi.

"Çankaya'nın dört bir yanını bu güzel insanların isimleriyle donatıyoruz"

Can Yücel Parkı'nın açılışı, sabah saatlerinde düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 8 asker için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konuşmasında şehit olan askerlere rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi. Taşdelen, "Bu tür haberlere alışmayacağız. Bu tür haberleri kanıksamayacağız. Teröre teslim olmayacağız ve şehitlerimizin ailelerini yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye olarak hizmete açtıkları park, sosyal tesis ve kültür merkezlerine ülkeye her alanda katkı yapmış, emek vermiş değerli insanların ve şehitlerin isimlerini verdiklerini kaydeden Taşdelen, "Bize unutturulmak istenen değerlerimizi yaşatmak için, onlara minnet borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için Çankaya'nın dört bir yanını bu güzel insanların isimleriyle donatıyoruz" dedi.

Can Yücel parkının yalnızca güzelliği ve donanımı ile değil aynı zamanda bir proje olarak da Can Yücel'in aydınlanmacı, kimliği ile büyük uyum içinde olduğunu kaydeden Taşdelen, "Zira Çankaya Belediyesi olarak tam da Can Baba'nın bu kimliğine uygun biçimde bu parkımızı halkımızla birlikte kararlaştırdık. Bu alanın nasıl kullanılacağını referandumla bölge halkımıza sorduk. Çiğdemliler park istiyoruz dediler. Biz de peki dedik. Bugün vatandaşlarımızın bu isteğini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Çiğdem Mahallesi'nde bu yılsonuna dek ve önümüzdeki yıl ciddi bir yatırım çalışması yapılacağının da bilgisini paylaşan Taşdelen, "Çiğdem Pazaryeri'ni yenileyeceğiz. Haftanın bir günü pazaryeri olarak hizmet verecek, geri kalan günlerde ise spor ve sosyal alan olarak kullanılabilecek şekilde düzenleyeceğiz. Yine önümüzdeki yıl Çiğdem Mahallesi'nde kapalı yüzme havuzu de spor tesisleri inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Tekin Bingöl: "Kirli siyasete teslim olmayacağız"

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, sabah saatlerinde Şemdinli'de düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 8 askere rahmet, yakınlarına ve Türk halkına sabır dileyerek, "Ülkeyi bu hale getiren, 14 yıldır iktidarda olan AKP'dir. Bu kirli siyasete teslim olmayacağız" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in çalışmalarını ve projelerini yakından izlediğini ifade eden Bingöl, "Böyle genç, çalışkan, azimli ve halka yakın belediye başkanlarımız sayesinde CHP'nin halkın sorunlarıyla gerçekten ilgilenen parti olduğunu halka anlatabileceğiz" mesajını verdi.

Konuşmaların ardından vatandaşların da katılımıyla parka konulan Can Yücel büstü açılarak park hizmete sunuldu. Park içinde bulunan Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi'ni ve kütüphane önünde açılan resim sergisini de ziyaret eden konuklar, Çiğdem Çankaya Evi ve Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açılışa Can Yücel'in Datça'da yaşayan eşi Güler Yücel ve Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar da mesajlarıyla destek verdi. Sağlık sorunları nedeniyle açılışa katılamadığını belirten Güler Yücel, "Can adına bir park açtığınızı gözlerim yaşararak öğrendim. Düşünen, tasarlayan, hayata geçiren herkese sonsuz sevgiler. Can'ın dediği gibi "Mevsim dönüp de yeniden yeşermeye başlayınca rüzgar, çıplağında o atın yine onlar koşacaklar, o çocuklar, o yapraklar, o şarabi eşkıyalar… Onlar da olmasalar benim gayrı kimim var?" İyi ki varsınız çocuklar" dedi.

Can Yücel'in hayatının sonuna kadar yaşadığı Datça'nın Belediye Başkanı Gürsel Uçar da mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin en başarılı belediyelerinden olan ve aynı partiye mensup olmaktan gurur duyduğum Çankaya Belediyesi'nin hayata geçirdiği Can Yücel Parkı'ndan ötürü tebrik ve teşekkürlerimi sunuyor, Can Baba'nın ebedi istirahatgahı Datça'dan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber