Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" 40 ili ziyaret edecek

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale ruhunu anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi 40 ili ziyaret edecek.Çanakkale Belediyesi'nin...

'Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi' 40 ili ziyaret edecek

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale ruhunu anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi 40 ili ziyaret edecek.

Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları'na ait objeleri ve hikayeleriyle Türkiye’nin ayağına götürecek tır, Çanakkale'nin ilçeleri başta olmak üzere Balıkesir, İstanbul, Antalya, Adana, Konya, Giresun, Ankara, Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Tokat, Urfa, Mersin, Hatay gibi şehirlerin de aralarında bulunduğu 40 il gezecek.

Tarihçi Ahmet Uslu'ya ait tırı, ilçelerden başlayacak yolculuğuna Belediye Başkanı Ülgür Gökhan uğurladı.

Gökhan, burada yaptığı açıklamada, "Ahmet Uslu'ya ait tırımız Türkiye turuna başlıyor. Müzemizi yeniden dizayn ettik. Önce ilçelerimizi dolaşacak. Daha sonra Türkiye turuna çıkacak. 18 Mart günü TBMM önünde iki gün boyunca ziyarete açık olacak. Kente gelememiş ancak Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen vatandaşlarımızın ayağına bu müzemizi götürüyoruz" dedi. 

Uslu ise Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda yeniden Türkiye turuna çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Çanakkale'yi en güzel şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber