Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Nisan 2014 - 13:43 Yorum: 0

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Antalya'ya geliyor

BYEGM Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da olacak

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Antalya'ya geliyor

ANTALYA (AA) - Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılacak.

Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde BYEGM tarafından "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi"nin düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, Çanakkale Savaşları'nın gelecek nesillere layık olduğu şekilde öğretilmesi ve aradaki mesafeler nedeniyle ziyaret edemeyen kişilere ulaşmak amacıyla özel bir koleksiyonerin hazırlamış olduğu ve  "Şehitler diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müzenin, Çanakkale ruhunu pekiştirmeyi amaçladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Batman'dan yola çıkan ve gittiği yerlerde yoğun ilgi gören BYEGM Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 28 Nisan-5 Mayıs 2014 tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların ücretsiz ziyaretine açılacak. Müzede savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemelerin sergilenecek

Gezici Müze, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Isparta, 9-11 Mayıs tarihleri arasında da Burdur'da ziyarete açılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber