Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Aralık 2014 - 15:48 Yorum: 0

''Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'' Kırıkkale'de

KIRIKKALE (AA) - "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Kırıkkale’de ziyarete açıldı.Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri...

''Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'' Kırıkkale'de

KIRIKKALE (AA) - "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Kırıkkale’de ziyarete açıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Müzenin açılışını gerçekleştiren Vali Ali Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Türkiye'yi dolaşarak insanlara Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığının gösterilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Müzeyi, vatandaşlarda tarih bilinci oluşması açısından önemli bulduğunu ifade eden Kolat, şunları kaydetti:

"Çanakkale ibret alınması anlamında çok önemli. Dünyanın en önemli zaferlerinden biri. Binlerce kişi orada şehit olmuştur. Gençliğimizin Çanakkale’yi bilmesi lazım. Orada ibret alınması gereken çok şey vardır. Çanakkale’yi iyi değerlendirdiğimiz zaman inanın bugünümüzü çok daha iyi değerlendirebiliriz. Güzel bir sergi. Emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemizin bu noktaya gelmesinde şehitlerimizin çok büyük emekleri olduğunu biliyoruz. Canları, kanları pahasına memleketi bu noktaya getirdiler. Allah rahmet eylesin."

Müze Sorumlusu Bahadır Uslu da müzeyle vatandaşlarda Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Müzede savaş döneminden kalma 4 bin materyalin sergilendiğini belirten Uslu, Türk bayrağı, top mermileri, üniformalar, kılıçlar, ilaç malzemeleri ve düşman birliklerine ait malzemelerin bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Kolat ve beraberindekiler müzeyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kırıkkalelilerden yoğun ilgi gören gezici müzede ayrıca Çanakkale hatırası olarak çeşitli takı, süs eşyaları da satışa sunuluyor.

Gezici müze, 21 Aralık Pazar gününe kadar kentte ziyarete açık olacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber