Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Bandırmalı atletlere teslim edildi

Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu

BALIKESİR (AA) - Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla başlatılan "Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu" çerçevesinde, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Bandırma'ya ulaştırıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 18 Mart'ta sunulmak üzere yola çıkarılan toprak, su ve Türk bayrağı, Denizkent Jandarma Karakolu bahçesinde düzenlenen törenle Çanakkaleli atletler tarafından Balıkesir'i temsilen Bandırmalı atletlere teslim edildi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, törende yaptığı konuşmada, "100 yılda bir görülecek bir olayla karşı karşıyayız. Ne mutlu bize Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gerçekten çok onurlu çok asil, çok şerefli bir görev için buradayız. Bunu sadece prosedürü tamamlamak için değil, inanarak hissederek Çanakkale'nin kutsal toprağını, suyunu ve şanlı bayrağımızı Ankara'ya yollamak üzere buradayız. Çünkü o toprak, o su 253 bin şehidimizin kanlarıyla sulandı" dedi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise "Toprağımıza karşı, tarihe karşı ve zamana karşı borcumuz var. Bu borcumuzu yerine getirebilmek için çok çalışmak doğal ve normal yollardan bilgilerini dağıttırmak zorundayız. Hiçbir zaman bize bu ülkeyi emanet eden adı sanı bilinmeyen, canını bu ülke için feda eden insanlarımızla ilgili hiçbir şekil ve surette bu vefa borcunu yerine getirememezlik edemeyiz, vefasızlık edemeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından emanetler, Genel tarafından Mantı'ya teslim edildi.

Bandırma Hükümet Konağında koruma altına alınan emanetler, yarın Bursa'nın Karacabey ilçesinde Bursalı atletlere teslim edilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber