Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 10:28 Yorum: 0

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı

Malatya Valisi Kamçı: "Bugün 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı

MALATYA  - Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kamçı, mesajında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılının kutlandığını hatırlatarak, "Bugün 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır" ifadelerini kullandı. 

Türk milleti için son derece ehemmiyet arz eden bugünü, aynı zamanda Şehitler Günü olarak idrak ettiklerini belirten Kamçı, kutlu zaferin mimarı olan şanlı ecdadın ve vatan toprağına kanını katık eden aziz şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmanın, canları pahasına savundukları aziz vatanın yılmaz muhafızları olmanın milletin bütün fertlerinin en şerefli vazifesi olduğunu vurguladı. Kamçı, şöyle devam etti:

"Cennet yurdumuzun her türlü tehlikeden korunması ve nazlı bayrağımızın yurt semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza, birlik beraberlik içerisinde verilen mücadeleden ders çıkarmalı ve bu şuuru gelecek nesillere miras bırakmalıyız. Bu vesileyle, aziz milletimize bu şan ve şeref destanını armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, halkımıza sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum."

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber