Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

"Çanakkale Destanı" Adıyaman'da sahnelendi

İlaç olmadığı için yaralı oğluna müdahale edemeyen bir doktorun hikayesinin anlatıldığı bölüm, izleyenleri duygulandırdı

'Çanakkale Destanı' Adıyaman'da sahnelendi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı  "Çanakkale Platosu" adlı oyun sahnelendi.

Adıyaman Belediyesi tarafından valilik bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Beyaz Düşler Sahnesi'nden 30 tiyatrocu rol aldı. Cephede ve cephe gerisinde yaşananların anlatıldığı gösteride, ilaç olmadığı için yaralı oğluna müdahale edemeyen bir doktorun hikayesinin anlatıldığı bölüm izleyenleri duygulandırdı.

Vali Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'de yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise zaferin 100'üncü yılını kapsamlı bir etkinlikle kutladıklarını ifade etti.

Ümidini kaybetmeyen bir milletin Çanakkale'de yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Kutlu, "Başka milletler hayali destanlarla kendilerini yüceltmeye çalışıyor. Bizim de şanlı tarihimizdeki zaferleri çocuklarımıza anlatmamız lazım. Oyun sayesinde o günlere gittik, çok duygulandık" dedi. 

Bu arada programda, savaşta kullanılan malzemeler, askerlere ait üniforma, matara, ayakkabı ve savaşa ilişkin fotoğraflar da sergilendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber