Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

"Çanakkale Destanı" Gaziantep'te sahnelendi

Cephede ve cephe gerisinde yaşananların anlatıldığı tiyatro oyununda, özellikle Seyit Onbaşı'nın top mermisini kaldırdığı anın anlatıldığı bölüm izleyenleri duygulandırdı

'Çanakkale Destanı' Gaziantep'te sahnelendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı kapsamında "Çanakkale Platosu" adlı oyun sahnelendi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte, Beyaz Düşler Sahnesi'nden 30 tiyatrocu sahne aldı. Savaştaki yaşanmış hikayelerin canlandırıldığı oyun, yaklaşık 11 bin metrekare alanda sahnelendi. Cephede ve cephe gerisinde yaşananların anlatıldığı gösteride, özellikle Seyit Onbaşı'nın top mermisini kaldırdığı anın anlatıldığı bölüm izleyenleri duygulandırdı.

Tiyatroyu izleyen bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'ni anlatmaya ve yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Tiyatronun 5 gün sahneleneceğini hatırlatan Tahmazoğlu, "Çanakkale'ye gitme imkanı bulunmayan vatandaşlarımıza orada yaşananları tiyatro oyunuyla anlatmak istedik. Vatan müdafaası ve çekilen acıları burada canlandırılıyor. Gerçekten çok duygulu anlar yaşadık ve halkımız da ilgi gösterdi" dedi. 

Tahmazoğlu, zaferin yıl dönümü nedeniyle başta başarılı öğrenciler olmak üzere 10 bin kişiyi uçakla Çanakkale'ye götüreceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada etkinlik kapsamında Çanakkale anıtı maketinin yanı sıra savaşta kullanılan malzemeler, askerlere ait üniforma, matara, ayakkabı ve cepheye ilişkin fotoğraflar da sergilendi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber