Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 16:13 Yorum: 0

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılına doğru

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Hunter: "ABD olarak doğrudan savaşta yer almamış olsak bile anma törenlerindeki temsilimiz devam edecek çünkü bu savaş hem Türk tarihi hem de savaşa katılmış ülkeler ve genel olarak dünya tarihi açısından çok önemli bir dönem

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılına doğru

ÇANAKKALE (AA) - ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, 24-25 Nisan'da yapılacak Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenlerine ilişkin, "ABD olarak doğrudan savaşta yer almamış olsak bile anma törenlerindeki temsilimiz devam edecek çünkü bu savaş hem Türk tarihi hem de savaşa katılmış ülkeler ve genel olarak dünya tarihi açısından çok önemli bir dönem" dedi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret eden Hunter, ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Bu kentte ikinci kez bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hunter, şöyle konuştu:

"Daha önce Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bölgeleri ziyaret etme imkanı bulmuştum. Konsolosluğumuz ile Çanakkale arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilerek devam ettirilmesi için elimden gelen çabayı göstereceğim. Hem ben hem de benden önce görev yapmış konsoloslar, dönemleri süresince Çanakkale'deki anma törenlerine katıldı. Bundan sonra da törenlere katılmayı sürdüreceğiz. ABD olarak doğrudan savaşta yer almamış olsak bile anma törenlerindeki temsilimiz devam edecek çünkü bu savaş hem Türk tarihi hem de savaşa katılmış ülkeler ve genel olarak dünya tarihi açısından çok önemli bir dönem."

Bir gazetecinin, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24-25 Nisan'da Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirilecek törenlere katılıp katılmayacağı yönündeki sorusu üzerine Hunter, "Onunla ilgili bugün sizinle paylaşabileceğim herhangi bir şey yok" ifadesini kullandı.

Çınar ise Hunter'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Çınar ve Hunter, birbirlerine hediyeler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber