Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Nisan 2014 - 19:48 Yorum: 0

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99. yıl dönümü

"Ata'nın Yolunda 57'nci Alay Yürüyüşü"ne katılacak 6 bin 730 izci için Kocadere köyü yakınlarında kamp kuruldu

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99. yıl dönümü

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 25 Nisan sabahı düzenlenecek "Ata'nın Yolunda 57'nci Alay Yürüyüşü"ne katılacak 6 bin 730 izci için Kocadere köyü yakınlarında kamp kuruldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kulübü Lideri Alaaddin Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe 48 il ve 156 ülkeden izci katılacağını söyledi.

İzcilerin, Çanakkale Savaşları sırasında şehit olan dedelerini anacaklarını belirten Yurdakul, "10-18 yaş grubundaki izciler, 57. Alay yürüyüşünde yaklaşık 8 kilometre kat edecek'' dedi.

Lübnan'dan gelen izci grubu başkanı Louay Saghir de ikinci kez katılacakları yürüyüşe kendilerini davet eden Türkiye İzcilik Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.

Suriye İzci Grubu Başkanı Anas Alater ise 92 izci, 22 lider ve 22 eğitimciyle yürüyüşe katılacaklarını ifade ederek, "Burada çok güzel bir ortam var. Bizim için çok da faydalı oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, bölgede inceleme yaptı.

Hazırlıkların tamamlandığını aktaran Erdoğan, "Elektrik, su, konaklama çadırları, kalıcı olacak şekle getirildi. Bu alanların emniyetli şekle dönüştürülmesi sağlandı. Yeni düzenlenen alan, 6 binin üzerinde izci grupları ile 6 bine yakın üniversite öğrencisine hizmet edecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber