Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Mart 2018 - 17:38 Yorum: 0

‘Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ adlı tiyatro oyunu ilgi ile izlendi

Bozüyük Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebeti ile hazırlanan etkinlikler kapsamında sahnelenen...

‘Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ adlı tiyatro oyunu ilgi ile izlendi

Bozüyük Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebeti ile hazırlanan etkinlikler kapsamında sahnelenen "Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı" adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenen oyunu; Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve vatandaşlar izledi. 2 perdelik oyun Bozüyüklü tiyatro severler tarafından beğeni ile izlendi. Mahmud Tahsin'in yazıp yönettiği, iki Anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınarak uyarlanmış gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılmış bir oyun olan "Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı"nda cephede çarpışan askerlerin gözünden savaşın hikâyesi anlatılıyor. Oyundaki; kalmakla gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalan beş askerin yaşadıkları, her şeyin madde ile ölçüldüğü günümüzde izleyicileri Çanakkale'nin manevi atmosferine götürerek Çanakkale Destanı'nı tiyatro sahnesinde yaşattı. Duygusal anların yaşandığı oyunun sonunda Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti. "Bizlere 103 yıl öncesini yaşatan Kardeşlik Destanı Tiyatro Oyunu Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. O günkü kadar bugün de biriz çok şükür" diyen Başkan Bakıcı günün anısına tablo hediye etti.

‘Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ adlı tiyatro oyunu ilgi ile izlendi

‘Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ adlı tiyatro oyunu ilgi ile izlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber