Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

"Çanakkale Savaşları ve ruhu" konferansı

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ''Çanakkale Savaşları ve ruhu'' konulu konferans düzenlendi.İlçedeki bir düğün salonunda...

'Çanakkale Savaşları ve ruhu' konferansı

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ''Çanakkale Savaşları ve ruhu'' konulu konferans düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi Dr. Fikret Yıkılmaz,  böyle zamanlarda bir araya gelerek şehitler adına düzenlenen etkinliklerin aynı zamanda milli devamlılığı da müjdelediğini kaydetti. 

Türk tarihinde mart aylarının ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin bu ayda kazanıldığını ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı’nı da böyle bir ayda yazdığını anımsattı. 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de, bu günlerde millet bilincinin en ağır duygularıyla yaşandığını belirterek, "Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yüksel, program sonunda Yıkılmaz’a teşekkür belgesi takdim etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber