Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl etkinlikleri

"Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" kırkyama sergisi açıldı

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl etkinlikleri

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" kırkyama sergisi açıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Çanakkale Evi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, kırkyamada sanatın her dalını gördüğünü söyledi.

Ünüvar, sergideki eserlere baktığında, "eşini bekleyen bir gelini", "onu nasıl beklediğini" hayal edebildiğini belirterek, "Kırkyamaya geçmişi, kadını, sanatın her türünü yaşatan bir eser olarak bakıyorum" dedi.

Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu ise Çanakkale Savaşları'nda kaybettikleri kahramanları, savaşın 100'üncü yılında saygıyla andıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Varlığımızı ve ülkemizin varlığının onlara ve eşsiz cesaretlerine borçluyuz. Tek tesellimiz onların anısını hak ettikleri saygı ve özenle yaşatabilmek, bıraktıkları bu güzel topraklarda sonsuza dek özgür yaşamaktır. Burada yaşamak ve geleneğimizin ek sanatları hayat geçirmekten gurur duyuyoruz. Ancak şu bilinmelidir ki kanlarını döken gelinciklerimiz olmasaydı bunların hiçbiri mümkün olmayacaktı. Onlara duyduğumuz saygının göstergesi olarak bayrağımızın ve şehitlerimizin kanından oluşan 'Kan Çiçeklerine Borcumuz Var' isimli sergimizi kahramanca savaşan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına armağan ediyoruz."

Sergi, 23 Mart'a kadar açık kalacak.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber