Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 05 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

Çanakkale Valiliği 2015 Koordinasyon Merkezince düzenlenen sergide, 1'inci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları'na katılan 24 geminin maketi sergileniyor

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Valiliği 2015 Koordinasyon Merkezince düzenlenen etkinlikte, 1'inci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları'na katılan 24 geminin maketi sergileniyor.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Maket Gemi Modelisti Varol Or'un yaptığı 24 gemi maketinin yer aldığı sergi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Çanakkale Evi'nde açıldı.

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkan Vekili Adnan Güler, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ile davetliler katıldı.

Sergiyi gezen davetliler, Varol Or'dan maketler hakkında bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, yaptığı açıklamada, bu yıl 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında çok sayıda kültürel ve sanatsal faaliyetin gerçekleştirildiğini söyledi.

Tamamı Varol Or tarafından yapılan eserlerin 1'inci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları'na katılmış 24 geminin maketini kapsadığını anlatan Kulözü, "Çanakkale Savaşı'na katılan savaş gemileri ve denizaltıların maket sergisini izlenime açtık. Gerçekten mart ayı etkinlikleri içerisinde en önemli etkinliklerden birisi olarak görüyorum. Çünkü sergiyi gezdiğimizde insanın duygulanmaması mümkün değil. Bütün savaşa katılan, batan bizim Türkiye'ye ait gemiler, her ülkenin gemilerini görerek savaştaki rollerini de anımsıyorsunuz, hatırlıyorsunuz. Bu da insanda büyük bir heyecan yaratıyor" diye konuştu.

Maket Gemi Modelisti Varol Or ise gemileri yapmak için 10 yılını harcadığını belirterek, "Ben 10 yılımı bu gemilere adadım. Ve daha da yapacak gemilerim var. Bu Çanakkale'de savaşan, batan, yara alan, çekilen İngiliz, Fransız ve Türk donanmalarına ait gemilerdir. Bu gemilerin hepsi el emeğidir. Hiçbir şekilde hazır malzeme kullanılmamıştır. Çanakkale'de böyle bir sergi açtığım için kendimi çok mutlu hissediyorum" diye konuştu.

Katılımcılar, ziyaretin ardından maket gemiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber