Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

YOZGAT (AA) - Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla ilçede anma programı düzenleyeceklerini bildirdi.Ekinci, makamında düzenlediği basın...

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

YOZGAT (AA) - Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla ilçede anma programı düzenleyeceklerini bildirdi.

Ekinci, makamında düzenlediği basın toplantısında, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşı'nın 100’üncü yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Çanakkale Şavaşı'nda vatanı için canlarını feda eden şehitler için daha geniş bir program hazırlayacaklarını söyledi.

18 Mart günü sabah namazında buluşup ilk programı camide gerçekleştireceklerini aktaran Ekinci, şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu bilmeliler ve hissetmeliler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye katılan Türk ordusunun kahraman mensuplarına, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize şükranlarımızı sunar, Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ederim."

Müftü Ekinci, sabah namazında okunacak olan tekbir, tehlil, salat-ü selam ve duaların ardından Belediye Düğün Salonu’nda erkeklere, sergi salonunda da kadınlara, Çanakkale’de savaşan askerlerin yediği yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan kahvaltı verileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber