Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 10:38 Yorum: 0

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

Ayvalık'tan Çanakkale'ye giden 100 öğrenci, şehitlikleri ziyaret ederek, marş ve şarkılardan oluşan mini bir konser verdi

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

BALIKESİR (AA) - Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Çanakkale'ye giden 100 öğrenci, şehitlikleri ziyaret ederek, marş ve şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.

Ayvalık'tan 2 otobüs ve 2 midibüsle yola çıkan öğrenciler, beraberlerindeki gözetmen ve rehberleriyle Çanakkale'ye giderek, Şehitler Anıtı, Namazgah Tabyası ve şehitlikleri ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle ilçeden giden 100 öğrenci, ziyaret ettikleri noktalarda koro halinde şarkı ve marşlar seslendirdi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, büyük zaferin 100. yılı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Zeytin Çekirdekleri Projesi'ndeki 100 öğrencimiz Çanakkale'ye giderek, hem şehitlikleri gezdi hem de orada bir konser verip şehitlerimizi andılar. Çocuklarımızın bu ülkenin bugünlere ne şartlar altında geldiğini daha iyi anlamalarını sağlamak adına bu programı hazırladık. Bu seyahatin gerçekleşmesinde destek olan Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız oranın anlamına uygun 26 şarkı ve marş ezberledi. Orada 5-6 noktada Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri öğrencileri koro halinde konser verdi."

Çocuklarla şehitliklere giden öğretmenlerden Gönül Tuna da bugün Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında şehitleri anmak için buraya geldiklerini vurgulayarak, "Çocuklarımız burada çok güzel bir performans sergiledi, çok duygulandım. Bu gezinin onlarda yarattığı duygusallıkla içten söylediler, inşallah unutmazlar. Sanatla, müzikle çocukların hayatlarına dokunuyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler ise savaşların olduğu yerleri gezdiklerini, çok duygulandıklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber