Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mart 2015 - 10:23 Yorum: 0

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

Biga'da yaşayan Nihat Manav, savaş malzemelerini evinde sergiliyor

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

ÇANAKKALE (AA) - Biga ilçesinde yaşayan emekli öğretim görevlisi Nihat Manav, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla savaş malzemelerini evinde sergilemeye başladı.

Manav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi'nde kalan savaş madalyaları, nişan, rozet ve anı plakalarını vatandaşların incelemesine sunduğunu söyledi.

Koleksiyonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanlara ait madalyalar bulunduğunu ifade eden Manav, "Üçlü ittifak dediğimiz 1915 güç birliği madalyası, dörtlü ittifak padişah ve hükümdarların posterleri, Birinci Dünya Savaşı'na katılan tüm ülkelerin isimleri savaş ilan edilen ülkelerin madalyaları elimde mevcut. Çanakkale hatırası olan savaşın başladığı ve bittiği günü belirten belgeler, yurtta sulh cihanda sulh madalyası, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı askerleri Galiçya Cephesi'nde savaştığı için onların hatırasını yansıtan bir rozet var" diye konuştu.

Almanların demir haç olarak adlandırdığı madalyaların da koleksiyonunda yer aldığını anlatan Manav, "Alman ve Avusturya madalyalarından oluşan yaklaşık 40-50 adet Çanakkale ile ilgili rozet, anı plakası, madalya var. Son bir yılda topladığım objeleri antikacıları dolaşarak elde ettim. Tarihi değeri olan belge ve madalyaları gördüğüm zaman hemen alıyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber