Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla "Ecdada Mektup" yarışması düzenlendi. Vali Vahdettin Özcan, 100. Yıl Kültür...

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla "Ecdada Mektup" yarışması düzenlendi. 

Vali Vahdettin Özcan, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, Çanakkale Zaferi'nin büyük bir destan olduğunu ifade etti.

Gençlere bu zaferi daha iyi anlatabilmek için çeşitli etkinlikler yaptıklarını vurgulayan Özcan, "Genç nesil, bu zaferi, bu destanı çok iyi bilmeli. Çanakkale'de bu vatan için binlerce vatan evladı hayatını kaybetti" dedi. 

Özcan, birinci olan yarışmacıyı tebrik ederek, "Gençlerimiz ecdadına güzel şeyler yazarak teşekkürler ediyorlar. Bu mektuplarda onlardan birkaçı. Umarız bu ve benzeri mektuplar artarak devam eder" şeklinde konuştu. 

Yarışmaya katılan 20 mektup arasından Çankırı Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Emin, "Torun Mehmed'den Kahraman Mehmed'e" isimli mektubuyla birinci oldu. 

Emin, yazdığı mektubu okumasının ardından Vali Özcan tarafından ödüllendirildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber