Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 09:53 Yorum: 0

Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla şehitler için hatim kampanyası başlattı

Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla şehitler için hatim kampanyası başlatıldı.

Derneğin şube başkanı İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "250 bin şehide 250 bin hatim" kampanyasına dernek olarak katıldıklarını hatırlatarak, bu yıl da aynı kampanyayı kendilerinin yapma kararı aldığını söyledi.

Geçen ay içerisinde tüm şehit aileleri ve gazilere hem kısa mesaj hem de telefonla ulaşarak, "18 Mart Şehitleri Anma Gününde ikindi namazında İmaret Camisi'nde duası yapılmak üzere hatimlerinizi, dualarınızı, Yasinlerinizi bizlere bildirin" dediklerini aktaran Kumartaşlı, şöyle konuştu:

"16 Mart tarihine kadar kaç tane hatim gelirse duasını yapacağız. Şu ana kadar çok geniş bir katılım oldu. Tüm şehit aileleri gaziler ve çevrelerindeki mahallerindeki köylerindeki kişilere de söyleyerek çok yoğun bir şekilde hatim okumaya başladılar. İnşallah ayın 16'sında bu sayıları netleştirdikten sonra 18 Mart'ta da ikindi namazına müteakip derneğimiz tarafından okutulacak olan Mevlid-i Şerif'ten sonra hatim duasını yaparak, şehitlerimizin ve ecdadımızın ruhlarına hediye edeceğiz."

Kumartaşlı, şu anda okumaların hala devam ettiğini vurgulayarak, 18 Mart'taki etkinliğe herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber