Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası

Çorum'un Alaca ilçesinde Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası düzenlendiği bildirildi

Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası

ÇORUM (AA) - Alaca ilçesinde Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası düzenlendiği bildirildi.

Yunus Emre Cami ve Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen hatim kampanyası hakkında bilgi veren Yunus Emre Camisi imam hatibi Sami Arslan, Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılında okuyacakları Hatmi Şerif, Yasin-i Şerif ve salatü selamlarla şehitleri yad edeceklerini belirtti.

Bu kapsamda ilçede hatim kampanyası başlattıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşı, Türk milleti için bir dönüm noktası niteliğinde olup, Türk milletinin dünyaya kendisini ispatladığı bir zaferdir. Bu zafer, ülkenin her yerinden gelen genç, yaşlı, kadın, erkek hatta Kürt, Türk, Alevi, Sünnisiyle ülke coğrafyamızda bulunan her ırktan vatandaşlarımızın omuz omuza savaşarak kazandığı bir zaferdir. 250 binden fazla şehidimizin kanı ile alınan ve geride birçok dul, yetim, sakat bırakılarak miras kalan bu vatan için aynı birlikteliği korumak ve bütün şehit ve gazilerimizi hayırla anmak durumundayız." 

İlçede hatim, cüz veya Yasin-i Şerif okuyacakların cami ya da okula bilgi vermelerini isteyen Arslan, 18 Mart'ta düzenlenecek programda hatimlerin dualanacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber