Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası

YOZGAT (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Çanakkale Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla başlattığı "250 Bin Şehide 250 Bin Hatim” etkinliği kapsamında Sorgun'da bin 400 hatim...

Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası

YOZGAT (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Çanakkale Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla başlattığı "250 Bin Şehide 250 Bin Hatim” etkinliği kapsamında Sorgun'da bin 400 hatim okunacak.

Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Çanakkale şehitleri için 700 hatim okuttuklarını, bu yıl da bin 400 hatim okutacaklarını belirtti. 

Çanakkale Savaşlarında bir asır önce, bin bir yokluk içinde bu vatanın evlatlarının düşmana karşı kahramanca savaştığını ve 250 binden fazla şehit verildiğini, yine de teslim olunmadığını hatırlatan Ekinci, "Bu savaş ülkenin her yerinden gelen genç, yaşlı, kadın, erkek, hatta Kürt, Türk, Alevi ve Sünni’siyle ülke coğrafyamızda bulunan her ırktan vatandaşlarımızın omuz omuza savaşarak kazandığı bir zaferdir. Bu zafer Türklerin kendini dünyaya ispat ettiği bir zaferdir. Bunun için bütün şehit ve gazilerimizi hayırla anıyoruz" dedi.

Sorgun merkez ve köylerde görev yapan tüm imamlar ve Kur’an Kursu hocalarıyla 18 Mart sabahına kadar bin 400 hatim okuyacaklarını kaydeden Ekinci, okunan hatimleri 18 Mart günü sabah namazında şehitlerin ruhuna bağışlayacaklarını ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber