Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Çanakkale şehitleri için pedal çevirdiler

Konya'da merkez Meram Belediyesi ile Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi

Çanakkale şehitleri için pedal çevirdiler

KONYA (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Konya'da bisiklet turu düzenlendi.

Meram Belediyesi ile Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün ortaklaşa düzenlediği tur, soğuk havaya rağmen ecdanını anmak isteyen sporseverlerin katılımıyla Meram Belediyesi önünde başladı.

"Dedeciğim ben geldim" yazılı tişörtleri giyen farklı yaşlardaki katılımcılar, Konya Şehitliği'ne kadar pedal çevirdi. Burada vatanı korumak için toprağa düşmüş şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Etkinliğe destek vermek için Konya'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.

Bakanlık olarak tarihi ve kültürel mirası gündeme getirmeye dair düzenlenen etkinlikleri desteklediklerini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

"Gençlerimize zaman ve mekan açısından tarih bilincini kazandırmak üzere birçok proje başlattık. Sayfalardan sahalara inmeye başladık. Malazgirt Zaferi'ni 'Hedefimiz bir, tarihimiz bir, 1071' sloganıyla başlattık. Oraya 1071 tarih öğretmenimizi davet ettik. Öğretmenlerimizin öğrencilerimize daha yararlı olmalarını sağlamak adına mekanlarda buluşturduk. Sarıkamış'ın 100. yılında 'Asım'ın nesli, asrın yürüyüşünde' etkinliği düzenledik. Orada da her ilden bir tarihçi ve edebiyatçı öğretmeni davet ettik."

Sönmez, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında birçok etkinlik düzenlediklerini vurgulayarak, tarih bilinci çocuklara ve gelecek nesillere ne kadar aşılanabilirse, geleceğin de o kadar güvende olacağını dile getirdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde gençler ve çocuklarla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Anlamlı bir günde soğuk hava şartlarına rağmen şehitlikte buluştuklarına dikkati çeken Toru, "3 yaşındaki sevimli yavrumuz Zahit de buraya bizimle geldi, dedelerine dua etti. Erdemli Gençlik Kulübü ile belediyemiz 'Her şehide bir Yasin, hedef 253 bin' kampanyası da başlattı. Bu kampanyada da 103 bin Yasin okundu" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber