Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Çanakkale şehitlerine "yorgan" olacaklar

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anısına hazırlanan ve 2015 parçadan oluşması planlanan "Kırkyama Örtü (Yorgan) Projesi"ne, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki kadınlar, dantel ve kanaviçelerden yaptıkları 39 parçayla destek verdi

Çanakkale şehitlerine 'yorgan' olacaklar

KOCAELİ (AA) - Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anısına hazırlanan ve 2015 parçadan oluşması planlanan  "Kırkyama Örtü (Yorgan) Projesi"ne, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan 39 kadın, evlerinde dantel ve kanaviçelerden hazırladıkları 39 parçayla destek verdi.

Projeye katılan kadınlardan Servet Mine Saldoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Çanakkale'de başlatıldığını belirterek, Türkiye'nin 81 ilinden kadınların yaptığı 2015 parça örtünün birleştirilmesiyle oluşturulacak yorganın, Çanakkale kahramanlarını anma törenlerinde şehitliğin üzerine serileceğini söyledi.

Projeyi duyduğu andan itibaren buna dahil olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Saldoğan, "Çanakkale Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan Serpil Şahin tarafından sosyal medya üzerinden bu konuya dahil olduktan sonra ben de Karamürsel'de arkadaşlarım ve gönüllüler kısa süre içinde o manevi örtünün içinde yer alabilecek 39 parçayı hazırladık" ifadesini kullandı.

Saldoğan, böyle manevi değeri yüksek bir çalışmada yer aldıkları için gurur duyduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

 "İnşallah 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde şehitlerimizin üzerine örtülecek, Türk insanının elinden çıkmış o dokuda 39 parçamız yer alacak. Bunları hazırlarken anladık ki Türk kadını çok güçlü ve analık öğle bir duygu ki evladı şehit olsa da 'üşümesin' istiyor. Bu 39 parçayı bu duygularla yaparak, her bir örtüye şehitlerimizi anan yazılar yazarak, Çanakkale'ye ulaştırılmak üzere yola çıkardık."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber