Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

"Çanakkale Ümmet Yürüyüşü"

Tekirdağ'da, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi

'Çanakkale Ümmet Yürüyüşü'

TEKİRDAĞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şubesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Ümmet Yürüyüşü" düzenlendi.

Köprübaşı Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, sloganlar atarak Hükümet Caddesi'nden Tuğlalı Park'a yürüdü.

Şube Başkanı Olcay Sercan grup adına yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin, Yemen'den Kosova'ya, Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut, ümmetin her renginden Müslüman'ın emperyalizme karşı birlikte savaştığı son cephe olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşları'nda 1 milyonun üzerinde insanın savaştığını hatırlatan Sercan, "Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker 3 dakika içerisinde Hakk'a yürümüştür. Savaşa katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmiştir. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şahadet şerbetini içmiştir" dedi.

Sercan, tüm şehitleri dualarla yad ettiklerini belirterek, "Çanakkale bir daha ispat etmiştir ki, bir milletin en büyük gücü tankı, topu, tüfeği, silahı değil, inançlı evlatlarıdır. Çanakkale, inançlı bir topluluğun Allah'a dayanan mücadelesine, Allah'ın yardımının açıkça görüldüğü bir savaştır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber