Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ekim 2017 - 23:38 Yorum: 0

Çanakkale Valisi Tavlı, Diyarbakır’dan gelen öğrencilerle maç yaptı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında kente gelen Diyarbakırlı öğrenciler ile...

Çanakkale Valisi Tavlı, Diyarbakır’dan gelen öğrencilerle maç yaptı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında kente gelen Diyarbakırlı öğrenciler ile maç yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Çanakkale'ye gelen Diyarbakırlı öğrenciler, tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikler ile tarihi ören yerlerini gezdi. Akşam saat 21.00'de ise öğrenciler, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Bektaş ile birlikte Eceabat Konuk Evi'ndeki futbol sahasında maç yaptı. Vali Tavlı, maç öncesinde öğrencilerle sohbet ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kırmızı takımda yer alan Vali Tavlı, 10 numaralı formayla sahaya çıktı. Dostluk maçı, 20'şer dakikadan iki devre şeklinde oynandı. Kırmızı takımda Vali Orhan Tavlı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz yer alırken, yeşil takımda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Bektaş yer aldı. Eğlenceli anlara sahne olan maçı Vali Tavlı'nın takımı 4-2 kazandı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Diyarbakır'dan gelen öğrencileri Çanakkale'de ağırladıklarını ifade etti. 102 yıl önce olduğu gibi memleketin dört bir tarafından gelen insanların bugün yine Çanakkale'de buluştuğunu söyleyen Kaşdemir, "Aynı ruhla, aynı anlayışla, aynı kardeşlikle, aynı birlikle Çanakkale ruhunu tekrar oluşturuyoruz. Biz biriz, biz beraberiz ve birlikte Anadolu'yuz, birlikte Türkiye'yiz. O yüzden Çanakkale'de olmaktan, Çanakkale'de misafirlerimizi ağırlamaktan, Çanakkale'de Diyarbakırlı, Vanlı, Siirtli kardeşlerimizi, misafirlerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz ve herkesi Çanakkale'ye bekliyoruz. Bugün akşam da Sayın Valimiz ile birlikte Diyarbakır'dan gelen kardeşlerimizle hep birlikte beraber dostluk maçı yapıyoruz. Her şey dostluk, kardeşlik için, her şey Türkiye için, birliğimiz ve beraberliğimiz için çok keyifli, coşkulu bir ortam var. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber