Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Çanakkale yabancı devlet başkanlarını ağırlamaya hazırlanıyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan:

Çanakkale yabancı devlet başkanlarını ağırlamaya hazırlanıyor

ÇANAKKALE (AA) - HALUK YÜKSEL - Dünya tarihini değiştiren en önemli olaylardan biri olan Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı kapsamındaki 24-25 Nisan törenleri için Cumhurbaşkanlığı tarafından 106 ülke devlet başkanlarına gönderilen davetlere yanıtlar gelmeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları ile ilgili törenlere her sene uluslararası katılım olduğunu ancak bu sene daha yoğun bir ziyaret dönemi beklediklerini söyledi.

Davet gönderilen ülke sayısına dikkati çeken Gürkan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 106 ülkeye gönderilen davetlerin cevapları gelmeye başladı. Dışişleri Bakanlığımız bu işte koordinatör görevini yürütüyor, koordinatör bakanlık. Çünkü çok sayıda yabancı ziyaretçi gelecek" dedi.

Gürkan, yabancı devlet başkanlarıyla Çanakkale'den dünyaya barış mesajları verileceğini vurguladı.

Bu mesajların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ertesi gününe rastlamasının da anlamlı olduğunu dile getiren Gürkan, şöyle konuştu:

"23 Nisan'da çocuklarla verdiğimiz barış mesajını, o gün geldiğinde yabancı devlet adamlarıyla o devletlerin başkanlarıyla vereceğiz. O anlamda gerçekten bütün dünyanın gözü de Türkiye'de, Çanakkale'de, barışın mesajının verildiği topraklarımızda olacak. O anlamda gerçekten önemli bir gün bizim için. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatları, görüşleri bize önemli bir yol açıcı unsur oldu. Biz de çalışmaları layıkıyla yürütmeye çalışıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği halinde süreci yönetiyor. 24 Nisan'da çok sayıda gelecek yabancı konuklarla o gün görülecektir ki gerçekten layıkıyla uluslararası bir barış mesajı vereceğiz."

Gürkan, törenlere katılacak yabancı konuk sayısının henüz net olmadığını anlattı.

Davetlerin 106 ülkeye yapıldığını hatırlatan Gürkan, "Gelen yanıt sayısı her gün arttığı için bugün 40 desem yarın 45 olacak ama kalabalık olacak" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber