Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Mart 2018 - 12:08 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi şehitleri İstanbul’da törenle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi şehitleri İstanbul’da törenle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayasıyla Edirnekapı Şehitliği'nde şehitleri anma programı düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, 3. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, il protokolü, sivil toplum kuruluşları, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehitler Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törende bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, "Çanakkale tarihi kahramanlıklarla dolu, milletimizin vatanı söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini bütün dünyaya gösterdiği, Mehmetçiğin istiklal uğruna şehadet ile ebediyeleştiği yerdir. Çanakkale bu topraklardaki varlığımızı kazımak isteyenlere karşı imkansızlıklar içinde yazılan bir destan, insanlık tarihinde eşine az rastlanır şerefli bir mücadeledir" dedi.

Vali Şahin, yaptığı konuşmanın ardından beraberindekilerle birlikte şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Programda Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Vali Şahin, ardından İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber