Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hızal, vatandaşları yarın yapılacak "Şehitlere Saygı Yürüyüşü"ne davet etti

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

SİVAS (AA) - Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, vatandaşları, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kentte yarın düzenlenecek "Şehitlere Saygı Yürüyüşü"ne davet etti. 

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale Savaşı'nda Türk ordusunun destanlar yarattığını ve adını altın harflerle tarihe yazdırdığını vurguladı. Çanakkale Savaşı'nın dünya tarihinde ender görülen deniz ve kara savaşlarına sahne olduğunu hatırlatan Hızal, "Atatürk gibi bir dahiyi ortaya çıkarmış, 1. Dünya Harbi'nin bitiminden hemen sonra başlayacak Milli Mücadele'nin bu eşsiz önderini Türk milletine ve dünyaya kazandırmıştır. Bu itibarla, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için canlarını hiç çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz" dedi. 

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinliklerinde Sivas'ta bazı programlar yapılacağını anlatan Hızal, yarın saat 15.00'de Atatürk Spor Salonu önünden başlayan ve Sivas Lisesi'ne kadar olan güzergahta "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirileceğini belirterek, "Bu yürüyüşümüze Sivas halkımızın Türk bayraklarıyla katılmalarını, evlerini ve iş yerlerini Türk bayramlarıyla süslemelerini özellikle rica ediyorum" diye konuştu. 

Hızal, basın mensuplarına üzerinde "Sivas Şehitlerine Yürüyor" yazan atkı ve Türk bayrağı hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber