Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 10:38 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

Çorum Valisi Ahmet Kara: "Çanakkale'de canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli isimsiz kahramanlarımız, vatanın teminatı olmuşlardır"

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, "Çanakkale'de canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli isimsiz kahramanlarımız, vatanın teminatı olmuşlardır" dedi.

Vali Kara, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk tarihinde önemli bir donum noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından birisi olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesi, dünya tarihinin en büyük savunma savaşı olduğunu belirtti.

Türk tarihinde abideleşmiş, kahramanlıklarla destanlaşmış sayfalardan birisi olan Çanakkale Zaferi'nin, imanı ve gönlündeki vatan sevgisinden başka savunma aracı olmayan Türk milletinin, çağın en gelişmiş araç ve gereçleriyle donatılmış güçlere karşı, kahramanlığını, yiğitliğini bir kez daha gösterdiği ve vatanı için kıyasıya mücadele ettiği yer olduğunu vurgulayan Vali Kara, mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale'de canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli isimsiz kahramanlarımız, vatanın teminatı olmuşlardır. Şayet 100. yıl dönümünü anma onuruna eriştiğimiz bu savaş kaybedilseydi, bugün gururla yaşadığımız bu topraklarda bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti bulunmayacaktı. Hiç şüphesiz varlığımızı borçlu olduğumuz, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimize karşı minnet borcumuzu tam anlamıyla ödememiz mümkün değildir. Ancak devletimizin şehit yakınları için yaptığı düzenlemeler, toplumumuzun sahiplenme duygusu ile birleştiğinde üzüntülerimiz bir nebze olsun hafiflemektedir."

Devlet olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerin emanetlerine ve gazilere sahip çıkılmayı devam edileceğinin altını çizen Vali Kara, "Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla bütün imkanlarımızı onlar için seferber edeceğiz. Bu duygularla Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber