Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, mesaj yayımladı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Çalık, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin askeri başarının yanı sıra vatan sevgisi ve şahadet şerbetiyle yoğrulmuş bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti. 

Çağlar boyunca aziz Türk milletinden başka kimseye nasip olmayan yiğitlik destanının, yeniden uyanışa, şahlanışa ve yükselişe işaret olarak kabul edildiğini vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"Çanakkale’de Allah yolunda, din, iman, vatan, bayrak, hak ve mukaddesat adına gözünü kırpmadan savaşan milletimiz, çağın en modern silahlarına karşı, inancın yiğitliğe dönüşünü temsil etmiştir. Yüce Rabbimiz Al-i İmran Suresi’nde, 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar' buyurmaktadır. Sevgili Peygamberimiz ise 'Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünyaya bir daha dönmeyi arzu etmez. Ancak şehit bunun dışındadır. O cennette gördüğü yüksek itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister'  şeklinde buyurmuşlardır. Bundan tam 100 yıl önce de aziz milletimiz, İ’la-yı kelimetullah için mücadele ederek, yüce dinimiz için canını feda etmiştir. Onlar bu vatan için şehadet şerbetini içmiş ve dinimizin izzeti şerefini korumuşlardır."

Çalık, Çanakkale’de inanç dersi veren kahraman Mehmetçiğin, şehadetleri dinin temeli olan ezanları susturmamak için yokluk ve imkansızlıklar içerisinde kahramanca çarpışırken, hiçbir şekilde geri çekilmeyi düşünmediğini anımsatarak, şunları anlattı:

"Milletimiz, Çanakkale’de toprağı kanıyla sulayarak, 'Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır' düsturunca Anadolu’yu vatan toprağı haline getirmiştir. Çanakkale’de bir güneş gibi parıldayan aziz milletimiz, bir hilal uğruna gözünü kırpmadan mücadele etmiştir. Ancak unutmamak gerekir ki, Çanakkale sadece aziz milletimizin değil, tüm İslam aleminin parıldayan bayrağıdır. Çanakkale, Anadolu’dur. Çanakkale, Şam’dır, Bağdat’tır, Çanakkale Filistin’dir, Beyrut’tur. Çanakkale, Kahire’dir, Kosova’dır. Çanakkale Üsküp’tür, Saray-Bosna’dır. Bir millet olarak bugün bize düşen ise Şam’ın, Bağdat’ın, Filistin’in, Kahire’nin, Üsküp’ün ve Bosna’nın bayrağını yere düşürmemektir. Bize düşen al bayrağı kanıyla sulayan şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmaktır. Bize düşen Çanakkale’nin ruhunu gelecek nesillerimize aktarmak ve istiklalimizi korumaktır. Unutulmaması gerekir ki Çanakkale ruhuna sahip bir milletin başarısızlık gibi bir lüksü yoktur. Bu düşünceler ile zaferin 100. yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları Çanakkale’de içtikleri şehadet şerbetiyle vatan yapan kahraman yiğitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber