Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

KIRIKKALE (AA) - AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Akçay, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin askeri başarının yanı...

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü

KIRIKKALE (AA) - AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Akçay, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin askeri başarının yanı sıra cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanı olduğunu belirtti. 

Irkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan haçlı ordularının Türk milletini yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan vatana saldırdığını ifade eden Akçay, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşı, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Arnavudu, Arabı, Boşnağı, Gürcüsüyle bayrağını düşürmemek için yan yana şehit düşen kardeşlerimizin olduğu büyük vatan savunmasıdır. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale. Çanakkale savaşı, haçlı devletlerinin 'hasta adam' dedikleri Osmanlı İmparatorluğu’nu yok ederek, asırlardır süregelen haçlı zihniyetini dünyaya hakim kılma emelleri karşısında, köleliği hiçbir zaman kabul etmemiş ve daima efendi ve hür yaşamış Türk’ün çelikleşmiş direniş destanıdır. AK Parti’nin anlayışında sadece alt yapı, üst yapı, yollar, parklar yapmak değil aynı zamanda geçmişe sahip çıkarak, geleceği inşa etme felsefesi de vardır. Milli birliğimizin, beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında savaşta yitirdiğimiz 250 bin şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber