Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, mesaj yayımladı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Türk milletinin 100 yıl önce Çanakkale'de tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir destan yazdığını belirtti.

Çimen, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin büyük bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Milletin, 100 yıl önce Çanakkale'de tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir destan yazdığını vurgulayan Çimen, "Aziz milletimiz her zaman olduğu gibi varlığına yöneltilen tüm tehditler karşısında daima birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, vatanını canı pahasına korumuştur. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızın bizlere armağanıdır. Bu toprakları bize emanet eden her bir şehidimizi ve gazimizi daima minnet ve şükranla anacağız" ifadesini kullandı.

Çimen, Çanakkale Zaferi'nin milletin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve kahramanlıklardan biri olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale savaşında milletimizin kanıyla, canıyla, şerefiyle vatan savunması için ortaya koyduğu destansı mücadele sonucunda yeniden bir tarih yazılmıştır. 18 Mart 1915 tarihinde elde edilen inanılmaz başarı, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti böylelikle Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini her zaman bilmiş, onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber