Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

Mardin Valisi Koçak, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Çanakkale Zaferi'nin milletin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Koçak, mesajında, millet için son derece ehemmiyet arz eden bugünün aynı zamanda şehitler günü olarak idrak edildiğini hatırlattı.

Kutlu zaferin mimarı olan şanlı ecdadın ve vatan toprağına kanını katık eden aziz şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmak, canları pahasına savundukları aziz vatanı korumak ve daha mamur kılmanın herkesin ortak gayesi olması gerektiğini bildiren Koçak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 100. Yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale deniz zaferi, necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır. Cennet yurdumuzun her türlü tehlikeden korunması ve nazlı bayrağımızın yurt semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Çerkeziyle birlik beraberlik içerisinde verilen mücadeleden ders çıkarmalı ve bu şuuru gelecek nesillere miras bırakmalıyız. Bu vesileyle, aziz milletimize bu şan ve şeref destanını armağan eden başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Tüm şehitlerimize cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum"                        

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber