Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 06 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

Rize'de "Bizim Fidanlarımız" projesi kapsamında şehit ailelerine, şehit mezarlığı etrafına dikilmek üzere meyve fidanı dağıtıldı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

RİZE (AA) - Rize'de Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri dolayısıyla şehit yakınlarına, şehit mezarlığı çevresine dikilmek üzere meyve fidanı dağıtıldı.

Rize Valiliğince "Bizim Fidanlarımız" projesi kapsamında Valilik Ayder Toplantı Salonunda düzenlenen programda, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran ve Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, şehit yakınlarına fidan dağıttı.

Vali Yazıcı, buradaki konuşmasında, ülke ve devlet olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Çanakkale'yi hatırlatacak etkinlikler yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Türkiye topraklarının kolay kazanılmadığını ifade eden Yazıcı, "İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın'. İnşallah yazdırmayacak. Böyle inanıyoruz. Bu topraklar vatan olurken birçok insan şehit düştü. Bu toprakların nasıl vatan olduğunu gençlerimize bir şekilde anlatmamız lazım. Bu kapsamda bin öğrencimizi Çanakkale'ye göndermeyi düşünüyorum" dedi.

Yazıcı, projeyi önce Çanakkale'de uygulamayı düşündüklerini belirterek, "Daha özel projeler vardı. Öyle olunca biz de ilimizde uygulayalım istedik. Çanakkale'deki her fidanımız için bu kentte bir fidanımız olsun. İlimizin dört bir yanına Çanakkale'deki şehitlerimizin adına 12 bin civarında meyve fidanı dikmiş olacağız. Bunun dışında çeşitli etkinliklerimiz gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Vali Yazıcı, program sonrası şehit torunu 4 yaşındaki Esat Çakar ile yakından ilgilendi. Yazıcı'nın, elindeki oyuncak arabayı istemesi üzerine minik Çakar kızdı. Bunun üzerine Vali Yazıcı, "Dövecek misin, benim silahım var, senin var mı" diyerek küçük çocukla şakalaştı. Minik çocuğun "babamın var" yanıtı gülüşmelere neden oldu. Vali Yazıcı, Esat Çakar'a oyuncak araba hediye etti.

- Şehit annesinden "çözüm süreci"ne destek

Programa katılan şehit annesi Naciye Çakar, oğlu Yüksel Çakar'ın 1993 yılında terhis olduğu gün Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit edildiğini anlatarak, "Bundan sonra inşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bin kere razı olsun, 13 yıldır gece gündüz bu kan dursun diye uğraşıyor. İnşallah durur. Televizyonlardan görüyoruz. Kürtler de bunu istiyor. Onlar da ana ve baba. Onların evlatları da kandırılıyor, dağa çıkıyorlar. Biz çocuklarımız için yanıyoruz, onlar da çocukları için yanıyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber