Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 15 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

YOZGAT (AA) - Sarıkaya'da kadın Kuran kursu öğretici ve öğrencileri tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle program düzenlendi. İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, bir düğün...

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

YOZGAT (AA) - Sarıkaya'da kadın Kuran kursu öğretici ve öğrencileri tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle program düzenlendi. 

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, bir düğün salonundaki programın açılışında, bugün bu topraklarda özgürce yaşanıyor olmasının, Çanakkale şehitleri sayesinde olduğunu söyledi. 

Çanakkale Zaferi'nin arkasında özellikle kadınların olduğunu vurgulayan Kayar, şöyle devam etti:

"Kadınlarımızın evlatlarına kınalar yakıp cepheye göndermesi bizim tarihimiz açısından çok büyük bir kazanımdır. Biz, 14, 15, 17 ve 18 yaşındaki gençlerimizi cepheye göndermek zorunda kalan bir toplumuz. Eğer bugün Çanakkale geçilmiş olsaydı, batılı Türk ve Müslüman düşmanları memleketimizi işgal etmeye muktedir olsalardı, bugün bizim minarelerimizden belki de ezan okunmuyor olacak, camilerimiz de kapalı kalacaktı. Allah, aziz şehitlerimizden razı olsun ve onların şefaatlerine cümlemizi nail eylesin. Biz, bugün onların sayesinde, tapusu şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış olan topraklar üzerinde dinimizi, diyanetimizi yaşayabiliyoruz." 

Program, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması, slayt gösterisi, şiir okunması ve Çanakkale Zaferi adlı tiyatro gösterisinin ardından son buldu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber