Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.  ...

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.      

Zorluoğlu, mesajında, Türk milletinin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı'nın yalnızca Türk tarihinde değil dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Çanakkale Zaferi'nin tarihe yazılmış eşsiz bir kahramanlık örneği olduğu anlatan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bu zafer, öyle bir inanç ve ruhla yazılmıştır ki  sadece sayısal gücün ve donanım üstünlüğünün savaşı kazanmada tek başına yeterli olmayacağını adeta dünyaya kanıtlamıştır. Çanakkale'de  kahramanca  savaşıp  şehit düşen ecdadımızın bizlere emaneti olan bu mukaddes vatanımızı, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı, sorumluluğumuzun bir idraki olarak  geçmişten aldığımız ilhamla her geçen gün aynı şuur ve inançla  daha yükseklere taşıma kararlılığını göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Çanakkale'de tarih yazarak bu toprakları bize vatan olarak bağışlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi  sonsuz rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

- İşlek'in mesajı

İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek de mesajında, dünya tarihinin müstesna kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletine zincir vurmak isteyen işgalci güçlere karşı, milletin kükremiş sel misali bendini aşarak bağımsızlığı uğruna inançla, cesaretle yekvücut şahlanışının simgesi olduğunu aktardı.

Tarihe altın harflerle yazılan bu büyük destanın, eşsiz bir zaferin yanında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve liderinde ortaya çıkmasına vesile olduğunu belirten İşlek, şunları anlattı:

"Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Milletimizin ezelden beri gelen bağımsızlık tutkusunun, destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber