Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

Tekirdağ Valisi Salihoğlu:

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, kahraman şehitler ve gazilerin emaneti olan Türkiye'ye aynı şuurla sahip çıkmak ve onu daha ileriye taşımanın görevleri olduğunu bildirdi.

Salihoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,  18 Mart 1915'te elde edilen ve bu yıl 100. yıl dönümü kutlanılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin emsalsiz bir destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi ile milletin gerçek kudreti, manevi gücünün yanı sıra bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Salihoğlu, şunları kaydetti:

"Bağımsızlık savaşı veren nice millete emsal olmuş bu büyük zaferler, daha güçlü bir Türkiye’yi inşa ederken bize ilham kaynağı olmuştur. Tarihimiz boyunca vatan ve istiklal uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimiz ve bu uğurda yaralanan, esir düşen fedakar gazilerimizin emaneti ülkemize aynı şuurla sahip çıkmak ve onu daha ilerilere taşımak da milletçe görevimizdir. Yine, onların bize emaneti ailelerinin de her zaman başımızın tacı olduğunu özellikle belirtmek isterim. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber