Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100'ncü yılı

OSMANİYE (AA) - Kadirli'de liselerarası "Çanakkale Şehitlerine” şiiri okuma yarışması düzenlendi.Kadirli Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'ncü yılı etkinlikleri çerçevesinde...

Çanakkale Zaferi'nin 100'ncü yılı

OSMANİYE (AA) - Kadirli'de liselerarası "Çanakkale Şehitlerine” şiiri okuma yarışması düzenlendi.

Kadirli Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'ncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde  düzenlenen yarışmaya 17 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı "Çanakkale Şehitlerine" şiirini ezbere okuyarak, en yüksek puanı almak için birbirleriyle yarıştı. Öğrencilerden bazıları şiir okurken gözyaşı döktü.

Jüri üyeleri, vurgu, durak ve tonlama, kılık-kıyafet düzeni, jest ve mimikleri kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü ve sahneye hakimiyet kriterlerine göre değerlendirme yaptı.

Yarışma sonucunda Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nurullah Saraç birinci, Savrun Anadolu Lisesi öğrencisi Yunus Emre Karaca ikinci, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Özlem Çoban üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Yarışmayı Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Kartal ile davetliler izledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber