Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel gümüş yüzük

Çanakkale Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla özel tasarımlı "1915" gümüş yüzük yaptırıldı

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel gümüş yüzük

ÇANAKKALE (AA) - ZAFER AKPINAR - Çanakkale Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında özel tasarlanan, ay yıldız içinde Şehitler Abidesi, Arapçadaki "elif" ve "vav" harfleri kullanılarak yazılan 1915 sayısı ve 57'nci Alay'ın şeref yıldızının yer aldığı "1915" gümüş yüzük, törenlerde yerli ve yabancı misafirlere hediye edilecek.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla bu sene oldukça kapsamlı etkinlikler organize edildiğini söyledi.

Bu yılki kutlamalar ve anma programlarına bu ay ve nisanda çok sayıda yerli, yabancı misafirin katılacağını anlatan Dağ, katılımcılara "100'üncü yılda Çanakkale'deydim" diyebilecekleri özel bir hediye hazırladıklarını ifade etti.

Valilik olarak 100'üncü yıl kutlamaları anısına özel bir gümüş yüzük tasarladıklarını dile getiren Dağ, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bir aydır çalışıyoruz. Çok sayıda örneği yapıldı, getirildi. İnceledik, eklemeler ve çıkarmalar yaptık, sonunda istediğimiz yüzük ortaya çıktı. Yüzüğün üst kısmında ay yıldız ve içinde Çanakkale'nin sembolü olan Şehitler Abidesi var. Yan tarafında 1915 sayısı var. Bu tarihteki 1 ve 9 rakamları, Arapça 'elif' ve 'vav' harflerinden oluşuyor. Bir devrin battığı ve bir devrin doğduğu yer anlamını taşıyor. Diğer yanda ise Mehmetçiğe Saygı Anıtı'nın sembolü bulunuyor."

Dağ, yüzüğün iç kısmında 57'nci Alay'ın şeref yıldızının yer aldığı bilgisini verdi.

Yıldızın hemen yanında "1915-2015 tam 100 yıl oldu" ibaresi bulunan yüzüklerden bin 915 adet ürettirdiklerini belirten Dağ, "Bunu hem erkekler hem de kadınlar kullanabilecek. 14 Mart'ta ilimize gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart'taki kutlamalara katılacak Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere mart ayı ve Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenlerinin yapılacağı nisanda gelecek bakanlar ile yerli ve yabancı misafirlere bunları hediye edeceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber