Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ekim 2014 - 09:53 Yorum: 0

Çanakkale'de 1 kilo 90 gramlık armut

Lapseki ilçesinde bir üreticinin yetiştirdiği deveci armudu 1 kilo 90 gram ağırlığa ulaştı

Çanakkale'de 1 kilo 90 gramlık armut

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki ilçesinde, bir üreticinin yetiştirdiği deveci armudu 1 kilo 90 gram ağırlığa ulaştı.

İlçede uzun yıllardır meyve üreticiliği yapan Bahadır Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleğini sürdürdüğünü, yaklaşık 4 yıl önce deneme amaçlı "deveci armudu" fidanı diktiğini söyledi.

İlk etapta 100 ağaçla yetiştiriciliğe başladığını aktaran Şimşek, "Verimden son derece memnunuz. Armutların ağırlığı 400 gram ile 1 kilogram arasında değişiyor. Bu yıl tekrar bir bahçe daha fidan diktim. 4 senelik 100 fidandan bu yıl 3 ton dolayında ürün bekliyorum. Fiyatlar da oldukça iyi. Kilogramı ortalama 5 liraya kadar çıkabiliyor. Bu tür armut yetiştiriciliğini tavsiye ederim" dedi.

Öte yandan Şimşek'in yetiştirdiği bir armudun büyüklüğü ise görenleri şaşırttı. Armudu iş yerindeki terazisinde tartıp, ağırlığının 1 kilo 90 gram geldiğini gören kuyumcu Zekeriya İşseven "İş yerimizdeki ağırlık birimi gram. Ancak bu armudu tarttığımda çok şaşırdım. Tam 1 kilo 90 gram geldi. Yetiştiren üreticimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber