Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay için yola çıktılar

Tekirdağ'da, Çanakkale Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıkla anılan 57. Alay için toplanan 57 gönüllü, yürüyerek Çanakkale'ye gidecek

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay için yola çıktılar

TEKİRDAĞ (AA) - Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Tekirdağ'da toplanan 57 gönüllü, 18 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenecek törene katılmak üzere yürüyerek yola çıktı.

Kara savaşlarına ilk katılan birlik olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları'nın kaderini değiştirmişlerdir" diye bahsettiği 57. Alay için bir araya gelen gönüllüler, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından Çanakkale'ye uğurlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende, bugün kendilerinin yaşadığı heyecanın kat kat fazlasını 100 yıl önce 57. Alay'ın yaşadığını ancak onların hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmediklerini söyledi.

Çanakkale'de savaşan atalarıyla gurur duyduklarını belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de 7 düvele meydan okuyan, 7 düvelle savaşmış insanların çocuklarıyız. Bu sene 100. yılı. Büyükşehir belediyesi olarak büyük etkinliklere imza attık. Bugün Hikmet Selim ve arkadaşlarının birkaç senedir yapmış olduğu yürüyüşün biz de içinde oluyoruz. Ben Çanakkale Savaşı'nda şehit olan, gazi olan tüm savaşanları rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

 Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ise dört yıldır 57. Alay için Çanakkale'ye yürüdüklerini ifade etti.

Yürüyüşe Tekirdağ merkez ve tüm ilçelerden temsilcilerin katıldığını aktaran Yılmaz, bu yıl yürüyüşün sloganını, "9 ay savaş 100 yıl barış" olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Avustralya'dan yürüyüşe katılan Anzak Sean Wishart ise etkinliklere katılmaktan onur duyduğunu söyledi.

Wishart, gruptakilerle Çanakkale'ye kadar yürüyeceğini kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşün güzergahının, İnecik köyü, Malkara, Keşan, Evreşe ve Gelibolu olduğu bildirildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber