Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 15 Mart 2015 - 18:43 Yorum: 0

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay için yürüyorlar

Tekirdağ'da, Çanakkale Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Çanakkale'ye yürüyen 57 gönüllü Malkara'ya ulaştı

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay için yürüyorlar

TEKİRDAĞ (AA) - Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklarıyla anılan 57. Alay için, Tekirdağ'da toplanan ve 18 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenecek törene katılmak üzere yürüyerek yola çıkan 57 gönüllü Malkara'ya ulaştı.

Türk Kızılayı Malkara öğrenci yurdunda konaklayan 57. Alay Yürüyüş Komitesi'nin Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, yaptığı açıklamada, Malkara Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Serhat ilçemiz Malkara sancak olmaya layık olan bir ilçedir. Biz bu sancağı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a vermek istedik" dedi.

Yurdakul da, 57 gönüllüyü Malkara'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "57. Alay Sancağı'nı da bütün Malkaralı hemşehrilerim adına büyük bir gururla sizlerden teslim almaktayım. Bir sonraki sene gerçekleştireceğiniz altıncı yürüyüşünüzde de Malkara’nın kapıları sizlere sonuna kadar açık" diye konuştu.

Haliçköy Mahallesi'ne kadar vatandaşların ve bazı STK temsilcilerinin de yürüyüşlerine eşlik ettiği 57 gönüllü, buradaki uğurlama töreninin ardından Malkara'dan ayrıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşün güzergahının, Keşan, Evreşe ve Gelibolu olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber