Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

Çanakkale'de Kütüphane Haftası etkinlikleri

Vali Çınar, Bayramiç'te kütüphane açılışı yaptı

Çanakkale'de Kütüphane Haftası etkinlikleri

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bayramiç'te kütüphane açtı.

Vali Çınar, Kütüphane Haftası dolayısıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bayramiç Halk Eğitim Merkezi'nin bir bölümüne oluşturulan kütüphanenin açılışındaki konuşmasında, kütüphanelerde çalışan görevlilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Görevlilerin güler yüzlü olması ve hizmeti sağlam vermesinin önemli olduğuna değinen Çınar, "Görevlilerin, öğrencilerin bir daha gelişlerini sağlayacak davranışlarda bulunması önemli. Kaymakamlığın, belediyenin çocukların buraya gelmesi için her türlü imkanı sunması çok önemli. Cenabı Allah insanlara okusunlar, okutsunlar diye peygamberlere kitaplar göndermiş. İnsanın özü, hayatın özü kitapla başlıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise mütevazi ve küçük bir eserin ilçeye kazandırmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. Çınar, daha sonra İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun bir bölümünün geçtiği evinin bulunduğu sokağı gezdi, Karşıyaka Camisi'ni ziyaret etti, taş köprüyü inceledi.

Vali Çınar'a, Kaymakam Kemal Kızılkaya, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nazmi Çaytaş, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ve daire amirleri eşlik etti.

 

- Biga'daki etkinlik

 

Biga'da, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler kütüphaneyi ziyaret etti.

Kütüphane sorumlusu Ali Köse, kitap yönünden zengin bir kütüphane olduklarını belirterek, "17 bin 200 kitabımız var. Kütüphanemize üyelik ücretsiz. Tüm halkımızı ve öğrencilerimizi daha çok kitap okumaya, kütüphanemizdeki kitap sergimizi, gezip görmeye davet ediyorum" dedi.

Yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere hediye verildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber