Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Temmuz 2016 - 23:33 Yorum: 0

Çanakkale’de milli irade nöbeti

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların milli irade nöbeti, 12'nci gecesinde de devam etti.

Çanakkale’de milli irade nöbeti

Çanakkale'de İskele meydanında milli irade nöbeti devam ediyor

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların milli irade nöbeti, 12'nci gecesinde de devam etti. Şölen havasında başlayan nöbete, 7'den 77'ye her yaştan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Alanda bulunan çocuklar ise, nöbete, yüzlerine ay-yıldız çizerek katıldı. Bu esnada vatandaşlara ikram edilmek üzere iskele meydanına kurulan lokma standı Çanakkale Belediye zabıta ekiplerince kaldırılmak istendi. Yaşanan kısa süreli gerginlik, AK Parti Belediye Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu'nun araya girmesiyle kısa sürede önlendi. Zabıta ekipleriyle görüşen Ömercioğlu, "Standı başka bir yere kurmamızı istediler. Kızgın yağ nedeniyle standın başka bir noktaya taşınamayacağını söyledik. Kendileri de halkın bundan mahrum kalmamasını istediler. Şu an için bir problem yok. Zaten herkes burada artık hiç sorun olmasın diye yaklaşıyor" dedi.

"Daha önce de darbe gördüm, aç, susuz kaldık"

Milli irade nöbetine katılan 85 yaşındaki Lütfiye Tiryaki, alandakilerin ilgi odağı oldu. Daha öncede darbe yaşayan ve bu acıları yakından bildiğini söyleyen Tiryaki, "85 yaşındayım. Çok darbeler gördük, aç kaldık, susuz kaldık, ekmeksiz kaldık. Bu vatan sağ olsun. 85 yaşındayım ben. Ne çileler çektik. Şimdi Allah'a çok şükür. Yapanların gözü kör olsun. Sürünsünler. Bu kadar olmaz. Bu halleri de gördük. Allah beterinden saklasın. Bu darbe olunca, "yandık biz" dedim. "Allah bizi düşmanların elinden kurtarsın" diye mushafımı alıp okudum. Bunu diledim Allah'tan" diye konuştu. Tiryaki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eve dönün" talimatına kadar nöbete katılacağını söyledi.

"Gayemiz birlik ve beraberliği oluşturmak"

AK Parti Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, MHP'li, CHP'li tüm vatandaşları meydana davet ederek, "15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandı. 12 gündür nöbet tutuyoruz. Tutmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmedi. İlk günden beri bayanlar bu nöbeti çok sahiplendi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de aynı durum var. Bayanlar 1915 ruhuyla, tıpkı nene hatunlar gibi bu vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmaya devam ediyor. Ben çok gurur duyuyorum. 11 ilçemizde de bu nöbetler yapılıyor aslında. Aynı zamanda ilçe başkanlarımız ekipleriyle beraber zaman zaman buradaki nöbetlere de geliyorlar. Bu darbe girişimini, aslında "her şerde bir hayır vardır" denir ya, bundan da bir hayır çıkarma gayemiz var bizim. Burada bir birlik ve beraberlik oluştu. Burada Türk'ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Çerkez'i var. Herkesimden insan var. CHP'lisi, MHP'lisi hepimiz buraya toplandık. Ama diğer partideki yöneticilerimizi bira daha burada görmek istiyoruz. Çok fazla göremedik açıkçası. Çanakkale'mizdeki tüm beyleri bayanları buraya davet ediyorum. Bu siyaset meselesi değil, memleket meselesi değil. Bizim nöbetimiz bitmez. Sayın Cumhurbaşkanımız bize nasıl sokağa dökülün, milletimize bayrağımıza sahip çıkın dediyse, ne zaman evinize dönün artık bu mesele bitmiştir diyene kadar biz bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber