Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

Çanakkale'de nevruz kutlaması

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Kent merkezi ve ilçelerden gelenler, Esenler Mahallesi'ndeki bir alanda düzenlenen programa katıldı. Kutlama...

Çanakkale'de nevruz kutlaması

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlendi. 

Kent merkezi ve ilçelerden gelenler, Esenler Mahallesi'ndeki bir alanda düzenlenen programa katıldı. Kutlama alanına girdikleri sırada bir grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Etkinliğe katılan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, yaptığı konuşmada, Çanakkale'de dedelerinin birlikte özgürlük, bağımsızlık ve ortak vatan için kanını akıttığını, bundan dolayı mübarek ve kutsal topraklarda olduklarını söyledi.

"Çanakkale'nin dili olsa da Çanakkale'nin direnişini, yürek yüreğe direnişini haykırabilseydi" diyen Gür, şöyle konuştu:

"Bu duygularda Çanakkale'de koyun koyuna yatan Vanlı'nın, Hakkarili'nin, Şırnaklı'nın, Erzurumlu'nun, Rizeli'nin, İstanbullu'nun, Ankaralı'nın, Kayserili'nin, kanını, canını bu ülkenin bağımsızlığı için harcayan tüm şehitlerin huzurunda eğilerek, onları sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Onlar bize birlikte özgürce yaşayabileceğimiz bir toprak bıraktı. Bizler de onlara buradan, Çanakkale'den söz veriyoruz, tıpkı dün Diyarbakır'da olduğu gibi biz özgür ve demokratik, ortak bir vatanda, bütün halklar, Kürtler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Lazlar, aklınıza hangi halk geliyorsa, hangi inançtan insanlar geliyorsa, o halklarla birlikte özgür, demokratik bir Türkiye hayaliyle onu kurma mücadelesiyle yolumuza devam ediyoruz."

Gür, Çanakkale'nin ortak vatan ruhuyla, Kürt'ün ve Türk'ün birlikte yaşama arzusunu ifade eden çok önemli bir toprak parçası olduğuna işaret ederek, "Bu nedenle Çanakkale'de olmak, nevruzu Kürt'üyle, Türk'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle hep birlikte kutlamak, kutsal nevruz ateşi etrafında halaya durmak hepimize coşku veriyor, umut veriyor" dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da katıldığı etkinlikte, şiirler okundu, halay çekildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber