Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...
Sami Er
Türkiye 19 Eylül 2018 - 13:23 Yorum: 0

Çanakkale’de Newfoundland Alayı anıldı

Çanakkale kara savaşlarına katılan Newfoundland Alayı'nın 19 Eylül Tarihi Gelibolu Yarımadası'na çıkışının yıldönümü dolayısıyla 103 yıl sonra...

Çanakkale’de Newfoundland Alayı anıldı

Çanakkale kara savaşlarına katılan Newfoundland Alayı'nın 19 Eylül Tarihi Gelibolu Yarımadası'na çıkışının yıldönümü dolayısıyla 103 yıl sonra Hill 10 Anıtı'nda anma töreni yapıldı.

Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, Kanada'nın Newfoundland ve Labrador eyaleti adına Kültür, Turizm ve İnovasyon Bakanı Christopher Mıtchelmore, Kanada adına Büyükelçi Chris Cooter, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kanada Savunma Ataşesi Colonel Todd Braıthwaıte ile birlikte Kanadalı davetliler katıldı. Hill 10 Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra konuşmalar yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, "Tarihi bir ölüm kalım mücadelesinden yıllar sonra böyle duygu birliği ve kalıcı dostluk çıkmasından, eski düşmanlarımızın, yeni ve kalıcı dostlar olarak görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Taraflar olarak karşılıklı mutabakatlarla, muharebelerde hayatını kaybeden askerlerimiz anısına bir anma alanı olarak seçtiğimiz bu noktada tüm cephe tarihinde ömrünün ulusuna adamış olan askerlerin Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür, Turizm ve İnovasyon Bakanı Christopher Mıtchelmore, "Bugün burada Gelibolu Yarımadası'da bulunmak ve Suvla Koyu Kanguru sahiline 103 yıl önce ayak başmış olan Newfoundland Kraliyet Alayı'nı anmak benim için büyük bir gururdur. Gçen yüzyıl bize bu büyük savaşta yer almış kişilerin, bizlere bıraktığı mirasateşekkür etme şansını vermiştir. Bu kişilerin çoğu geri dönememiş, dönenler e savaşın dehşetine şahit oldukları için eksisi gibi olamamışlardır. Bugün burada ne bir başarı, ne bir zafer, ne de bir savaşı övmek için bulunuyoruz. Burada bugün halklarımızın iliklerine kadar işleyen kayıpları anmak için toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından askerlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Anma törenin ardından Karibu Anıtı bilgilendirme tabelasının açılışı yapıldı. Program hediye takdimlerinin yapılması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Çanakkale’de Newfoundland Alayı anıldı

Çanakkale’de Newfoundland Alayı anıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber